Nieuws

Programma NCvBC najaarweekend 2021, 17 tot en met 19 september!

Het weekend vindt plaats in IJmuiden op camping De Duindoorn

Badweg 40, 1976 BZ IJmuiden

Op vrijdag 17 september opening weekend om 19.30 uur met koffie en gebak in of bij het restaurantje op de camping.

Zaterdag 18 september.

Voor de liefhebbers is er om 10.30 uur de start van een wandeling van een uur door de duinen en langs de vele bunkers van de Atlantic Wall uit WO II.

Om 14.00 uur een rondvaart door de havens van IJmuiden waarbij de boot tot dicht bij de enorme deur van de nieuwe sluis vaart. Deze sluis is de grootste van de wereld en 500 meter lang en 70 meter breed. De officiële ingebruikstelling vind plaats in 2022.

De boot vertrekt om 14.00 uur vanaf de Kop van de Haven adres Sluisplein 80,1975 AG IJmuiden.

Om 17.30 uur buffet in strandpaviljoen Noordzee, het paviljoen is ca. 15 minuten lopen vanaf de camping. Gaat je op de fiets dan ben je met 5 minuten op de fietsenstalling vlak bij het restaurant. Op 50 meter van het restaurant is een betaalde parkeerplaats.

Het restaurant bestaat uit twee delen, het restaurant en een aparte zaal voor feesten en bijeenkomsten en kan een groot aantal gasten herbergen. En uiteraard heeft het restaurant een groot buiten terras om bij mooi weer te genieten van strand en de zee.

September is elk jaar de fortenmaand en op zondag 19 september is het bunkermuseum in IJmuiden open voor bezoekers. De ingang van het museum is schuin tegenover de ingang van de camping.

Het museum bestaat uit zeven bunkers waarvan er één geheel is ingericht zoals in WO II.

Wij hopen velen van jullie te verwelkomen in IJmuiden.

Groetjes

Henk en Gre Tol en Piet en Corrie van Leeuwen.